РЕГИОН

Абазовић: Табла у Морињу биће уклоњена, а онда ће бити постављена нова, са измењеним текстом

Премијер црногорске владе у техничком мандату Дритан Абазовић најавио је да ће спомен-обележје постављено у некадашњем логору ЈНА у Морињу морати да буде уклоњено, а потом постављена нова табла са исправљеним текстом и у складу са законом.
Sputnik
Абазовић је рекао да нико није против табле, али да она не може бити постављена против закона.
„Ми можемо да законски поставимо таблу и онда ће то бити задовољавајуће. Проблем је и текст на тој табли, то ће морати да се коригује, јер испада да Црна Гора никакве везе са тим нема“, навео је Абазовић, пренела је подгоричка Побједа.
Абазовић је након смене министара одбране и спољних послова Рашка Коњевића и Ранка Кривокапића формално преузео МВП, док је ресор одбране „доделио“ актуелном министру унутрашњих послова Филипу Аџићу.
Спорну спомен плочу су 10. октобра открили министри одбране и спољних послова Рашко Коњевић и РанкоКривокапић, који су касније смењени, са хрватским колегама, шефом дипломатије Горданом Грлићем Радманом и министром бранитеља Томом Медведом.
Плоча је постављена без неопходне документације, а Државна инспекција наложила је њено уклањање, али приипадници Војске Црне ГОре нису дозволили улазак инспектора без изричите сагласности Министарства одбране.
РЕГИОН
Абазовић: Коњевић и Кривокапић направили дипломатски скандал
РЕГИОН
Осрамоћено име Црне Горе: У Морињу негодују због спорне спомен-плоче и поручују – биће уклоњена
Коментар