- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Абазовић: Коњевић и Кривокапић направили дипломатски скандал

© Tanjug / MILOS MILIVOJEVICДритан Абазовић
Дритан Абазовић - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2022
Пратите нас
Министри одбране и спољних послова, Рашко Коњевић и Ранко Кривокапић су хрватску државну делегацију довели у заблуду и направили огроман дипломатски скандал, те починили кривично дело, изјавио је данас премијер црногорске владе у техничком мандату Дритан Абазовић.
Абазовић је то рекао поводом постављене спомен плоче у некадашњем центру ЈНА у Морињу, што, како је навео, подржава, али не на незаконит начин.
А управо то су, казао је, урадили Коњевић и Кривокапић.
"Они су хрватску државну делегацију довели у заблуду и направили огроман дипломатски скандал. Ставили су плочу, а да ниједним папиром нису обавестили владу и надлежне органе“, рекао је Абазовић и додао да су они на тај начин починили кривично дело.
Истакао је да ни Министарство културе ни Скупштина општине Котор о томе нису били обавештени.
На питање како смењује министре у влади којој је изгласано неповерење, Абазовић је одговорио да се позива на Устав као највећи правни акт и Закон о државној управи.
Министри, како је казао, за свој рад одговарају парламенту и председнику владе.
„Са обзиром на то да у овом тренутку не можемо са прецизношћу да кажемо кад ћемо имати нову владу, морам да кажем да они који не воде политику владе, не би било добро да учествују у њеном раду“, рекао је Абазовић.
Он је позвао посланике да се око тога изјасне и додао да влада у техничком мандату обавља све своје задатке до избора нове.
Одговарајући на питање које конкретно националне интересе нису заступали Коњевић и Кривокапић, Абазовић је рекао да ти министри седе у влади где оптужују премијера за везе са шверцом цигарета.
Друга стрвар је, како је навео, то што постављање плоче на начин који је противзаконит није у интересу грађана Црне Горе и помирења.
Упитан ко му је дао фотографију председника државе Мила Ђукановића из 1996. године, Абазовић је питао зашто је то важно.
„Јавни интерес је да се зна какве су везе председника државе са члановима криминалних кланова“, казао је Абазовић, пренеле су подгоричке Вијести.
Мештани Мориња противе се постављању спомен плоче на локацији на којој је некад био логор - Sputnik Србија, 1920, 18.10.2022
РЕГИОН
Инспекција наложила уклањање спомен-плоче „жртвама великосрпске агресије“ у Морињу код Котора
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала