СПОРТ

Ђоковић: Осетио сам велики притисак

Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер, имао је речи хвале за америчког тенисера Максима Кресија, али је истакао да је на старту турнира у Паризу морао да буде потпуно фокусиран и увек спреман за реакцију.
Sputnik
Ђоковић је савладао Американца у два сета, али је имао веома тежак посао јер је Креси форсирао сервис-волеј игру.
СПОРТ
Ђоковић нашао решење за агресивног Американца!
„Веома сам срећан због свог издања, било је веома интензивно, много притиска има када играте против некога ко тако добро сервира и први и други сервис. Ту немате много простора да се опустите и можда да одиграте мекано неколико гемова, увек се мора бити на прстима. Њему честитке за сервисе у битним моментима, ја сам имао шансе за брејк у првом сету, а брејк у другом је стигао у перфектном моменту. Задовољан сам и што њему нисам пружио ниједну брејк шансу“, рекао је Ђоковић.
Како је истакао, услови у Паризу су другачији него раније, а осврнуо се и на стил игре Американца.
„Његов стил мења много, не можете само да вратите лоптицу после сервиса, морате да му је пошаљете под ноге, а то је веома тешко урадити. Лепо је видети да постоји неко ко игра сервис-волеј и после првог и после другог сервиса, то даје другачију перспективу навијачима, то ценим и поштујем, треба имати храбрости за такав стил у модерном тенису“.
Новак је додао и да је морао да буде фокусиран све време.
„Нисам смео да му дајем поклоне и поене, радио сам оно што најбоље радим, био добар са основне линије и чекао прилике. Оне су се десиле у тај-брејку првог сета и у деветом гему другог сета, а свеукупно задовољан сам како сам се осећао на терену“, закључио је Ђоковић.
► Недавно је најбољи српски тенисер причао о томе колико му значи време које проводи у Србији, а за Спутњик је открио шта воли да чита у слободно време.
Коментар