РЕГИОН

Додик: Српска подржава свој народ на Косову и Метохији, спремна да помогне

Новоизабрани председник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас у Београду, после састанка са председником Србије Александром Вучићем, патријархом Порфријем и члановима Синода СПЦ, да у свему подржава српски народ на Косову и Метохији и да је Република Српска спремна да и изван својих капацитета учини све да им помогне.
Sputnik
Јединство цркве и државе мора да постоји у заштити наших људи на Косову и Метохији и наш народ тамо се неће никад оставити сам, рекао је Додик, преноси РТРС.
„Неће се десити никакве нове „олује“ и погроми. Држава Србија гарантује статус слободе за све Србе где год се они налазе“, поручио је Додик.
Истакао је да је забринут око тога да се уопште деси ескалација која је изазвана неодговорним понашањем приштинских власти који игноришу раније постигнуте међународне споразуме везане за формирање Заједнице српских општина.
„Наши људи на КиМ су одлучни да добију оно што им је дало међународно право. Подржавам их, а Српска је спремна да увек и преко својих капацитета учини све да помогне нашим људима“, рекао је Додик.
СРБИЈА
УЖИВО Криза на северу КиМ: Вучић и патријарх Порфирије одлучни да заједно бране националне интересе
Коментар