- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Српска подржава свој народ на Косову и Метохији, спремна да помогне

© AP Photo / Darko VojinovicМилорад Додик
Милорад Додик  - Sputnik Србија, 1920, 05.11.2022
Пратите нас
Новоизабрани председник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас у Београду, после састанка са председником Србије Александром Вучићем, патријархом Порфријем и члановима Синода СПЦ, да у свему подржава српски народ на Косову и Метохији и да је Република Српска спремна да и изван својих капацитета учини све да им помогне.
Јединство цркве и државе мора да постоји у заштити наших људи на Косову и Метохији и наш народ тамо се неће никад оставити сам, рекао је Додик, преноси РТРС.
„Неће се десити никакве нове „олује“ и погроми. Држава Србија гарантује статус слободе за све Србе где год се они налазе“, поручио је Додик.
Истакао је да је забринут око тога да се уопште деси ескалација која је изазвана неодговорним понашањем приштинских власти који игноришу раније постигнуте међународне споразуме везане за формирање Заједнице српских општина.
„Наши људи на КиМ су одлучни да добију оно што им је дало међународно право. Подржавам их, а Српска је спремна да увек и преко својих капацитета учини све да помогне нашим људима“, рекао је Додик.
Александар Вучић и патријарх Порфирије - Sputnik Србија, 1920, 05.11.2022
СРБИЈА
УЖИВО Криза на северу КиМ: Вучић и патријарх Порфирије одлучни да заједно бране националне интересе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала