РУСИЈА

Папа цитирао Достојевског, уз наду да је мир у Украјини могућ

Мир у Украјини је могућ, нећемо се помирити с ратом, изјавио је папа Фрања током традиционалног недељног обраћања верницима с прозора Апостолске палате у Ватикану. Он је позвао католике да наставе да се моле и да изражавају „конкретну солидарност с браћом и сестрама у Украјини“.
Sputnik
Папа се поново осврнуо на наслеђе руског писца Фјодора Достојевског који нас, како је рекао, „до данас инспирише на хришћанство“.
Овога пута папа је цитирао део из романа „Браћа Карамазови“ и подсетио да је Достојевски писао: „Не бојте се греха људског, волите човека и у греху његовом, јер та слика божанске љубави и јесте врхунац љубави на земљи“.
Папа Фрања је позвао да се уложе конкретни напори да се заштите животна средина и живи свет на планети.
„У вези с тим хтео бих да подсетим на самит о клими који се одржава у Египту. Надам се да ће уз храброст и одлучност бити направљени кораци унапред на путу који је назначен Париским споразумом“, рекао је папа.
Пре недељу дана, враћајући се из посете Бахреину, папа је рекао да воли и руски, и украјински народ и додао да ће Света столица учинити све што може да се постигне мировно решење за украјинску кризу.
РУСИЈА
Папа Фрања признао да воли и цени руски народ
Коментар