- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Папа цитирао Достојевског, уз наду да је мир у Украјини могућ

© AP Photo / Thanassis StavrakisПапа Фрања
Папа Фрања - Sputnik Србија, 1920, 13.11.2022
Пратите нас
Мир у Украјини је могућ, нећемо се помирити с ратом, изјавио је папа Фрања током традиционалног недељног обраћања верницима с прозора Апостолске палате у Ватикану. Он је позвао католике да наставе да се моле и да изражавају „конкретну солидарност с браћом и сестрама у Украјини“.
Папа се поново осврнуо на наслеђе руског писца Фјодора Достојевског који нас, како је рекао, „до данас инспирише на хришћанство“.
Овога пута папа је цитирао део из романа „Браћа Карамазови“ и подсетио да је Достојевски писао: „Не бојте се греха људског, волите човека и у греху његовом, јер та слика божанске љубави и јесте врхунац љубави на земљи“.
Папа Фрања је позвао да се уложе конкретни напори да се заштите животна средина и живи свет на планети.
„У вези с тим хтео бих да подсетим на самит о клими који се одржава у Египту. Надам се да ће уз храброст и одлучност бити направљени кораци унапред на путу који је назначен Париским споразумом“, рекао је папа.
Пре недељу дана, враћајући се из посете Бахреину, папа је рекао да воли и руски, и украјински народ и додао да ће Света столица учинити све што може да се постигне мировно решење за украјинску кризу.
Папа Фрања  - Sputnik Србија, 1920, 06.11.2022
РУСИЈА
Папа Фрања признао да воли и цени руски народ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала