КУЛТУРА

Амбер Херд одлучила да се нагоди са Џонијем Депом у случају за клевету

Америчка глумица Амбер Херд изјавила је данас да је решила тужбу за клевету против бившег мужа Џонија Депа, тако што је направила „тежак избор" да се нагоди, нагласивши да та одлука „није чин уступака“.
Sputnik
Ово би могао да буде епилог суочавања двоје холивудских звезда које су се нашле на суду раније ове године, када је порота одлучила да је Амбер Херд оклеветала бившег супружника да је жртва његовог злостављања, преноси Би-Би-Си.
Глумица је данас изјавила да је донела одлуку о нагодби „изгубивши веру у амерички правни систем“.
„Чак и ако моја жалба у САД буде успешна, најбољи исход би било поновно суђење, а ја једноставно не могу да прођем кроз то“, навела је Амбер Херд.
Напомиње се да је раније овог месеца, Хердова уложила жалбу на овај случај, тражећи да се пресуда пороте поништи или да се у потпуности понови суђење. Британски медиј подсећа да је шестонедељно телевизијско суђење изазвало широку пажњу јавности, када је бивши пар, који се развео 2017. године, изнео потпуно различите приказе своје везе, а поротници су могли да чују и бројне интимне детаље док су обоје оптуживали једно друго за лоше понашање и злостављање.
Како се наводи, порота је стала на страну Депа, који је негирао да је злостављао Хердову, па му је доделила 12 милиона одштете.
Додаје се да је пресуда изненадила неке правне стручњаке, посебно пошто је уследила након губитка Депа у сличном случају у Великој Британији пре две године, пренео је Танјуг.
ДРУШТВО
Епилог суђења Амбер Херд и Џонија Депа
Терор безумља и политичке коректности: Жртва и Џони Деп
„Никада није био насилан и груб“: Бивше партнерке подржале славног глумца
Коментар