- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Амбер Херд одлучила да се нагоди са Џонијем Депом у случају за клевету

© AP Photo / Alastair GrantГлумица Амбер Херд, архивска фотографија
Глумица Амбер Херд, архивска фотографија - Sputnik Србија, 1920, 19.12.2022
Пратите нас
Америчка глумица Амбер Херд изјавила је данас да је решила тужбу за клевету против бившег мужа Џонија Депа, тако што је направила „тежак избор" да се нагоди, нагласивши да та одлука „није чин уступака“.
Ово би могао да буде епилог суочавања двоје холивудских звезда које су се нашле на суду раније ове године, када је порота одлучила да је Амбер Херд оклеветала бившег супружника да је жртва његовог злостављања, преноси Би-Би-Си.
Глумица је данас изјавила да је донела одлуку о нагодби „изгубивши веру у амерички правни систем“.
„Чак и ако моја жалба у САД буде успешна, најбољи исход би било поновно суђење, а ја једноставно не могу да прођем кроз то“, навела је Амбер Херд.
Напомиње се да је раније овог месеца, Хердова уложила жалбу на овај случај, тражећи да се пресуда пороте поништи или да се у потпуности понови суђење. Британски медиј подсећа да је шестонедељно телевизијско суђење изазвало широку пажњу јавности, када је бивши пар, који се развео 2017. године, изнео потпуно различите приказе своје везе, а поротници су могли да чују и бројне интимне детаље док су обоје оптуживали једно друго за лоше понашање и злостављање.
Како се наводи, порота је стала на страну Депа, који је негирао да је злостављао Хердову, па му је доделила 12 милиона одштете.
Додаје се да је пресуда изненадила неке правне стручњаке, посебно пошто је уследила након губитка Депа у сличном случају у Великој Британији пре две године, пренео је Танјуг.
Џони Деп - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2022
ДРУШТВО
Епилог суђења Амбер Херд и Џонија Депа
Џони Деп - Sputnik Србија, 1920, 31.12.2020
Терор безумља и политичке коректности: Жртва и Џони Деп
Глумац Џони Деп испред суда у Лондону - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2020
„Никада није био насилан и груб“: Бивше партнерке подржале славног глумца
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала