СРБИЈА

„Заштите наш народ на Косову и Метохији“: Вучић са командантом Команде здружених снага НАТО

Председник Србије Александар Вучић састао се у Београду са командантом Команде здружених снага НАТО-а, адмиралом Стјуартом Манчом, кога је замолио да Алијанса заштити Србе на Косову и Метохији у складу са Кумановским споразумом и Резолуцијом 1244 УН.
Sputnik
Вучић је с Манчом разговарао о ситуацији на Косову и Метохији, као и о сарадњи са НАТО у оквиру политике војне неутралности Србије, саопштила је прес служба председника Србије.
Председник Вучић и адмирал Манч су разговарали о унапређењу сарадње Србије и НАТО на различитим нивоима и сагласили се да је за јачање међусобног поверења најважнији редован дијалог званичника обе стране.
Вучић је навео да припадници Кфора имају важну улогу у одржавању мира и стабилности, као и у заштити Срба и других неалбанских заједница на Косову и Метохији.
„Желимо да видимо мир и стабилност више од свега. Молимо вас само да заштитите наш народ на Косову и Метохији у складу са Кумановским споразумом и Резолуцијом 1244 Уједињених нација“, истакао је председник Вучић.
Адмирал Манч је захвалио на доброј сарадњи Србије са Кфором и истакао да НАТО цени Србију као партнера, притом поштујући њену војну неутралност, наводи се у саопштењу.
Вучић је претходно на друштвеним мрежама објавио да је имао добар разговор са адмиралом Манчом и да је захвалио на разумевању политике неутралности Србије.
СРБИЈА
„Међународна заједница хитно да реагује“: Застрашујуће претње Куртија и позив на ликвидацију Срба
СРБИЈА
Срби са севера Косова и Метохије 11 дана на барикадама
Коментар