Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Заштите наш народ на Косову и Метохији“: Вучић са командантом Команде здружених снага НАТО

© Tanjug / Милош МиливојевићПредседник Србије Александар Вучић састао се са командантом Команде здружених снага НАТО адмиралом Стјуартом Манчом.
Председник Србије Александар Вучић састао се са командантом Команде здружених снага НАТО адмиралом Стјуартом Манчом. - Sputnik Србија, 1920, 20.12.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић састао се у Београду са командантом Команде здружених снага НАТО-а, адмиралом Стјуартом Манчом, кога је замолио да Алијанса заштити Србе на Косову и Метохији у складу са Кумановским споразумом и Резолуцијом 1244 УН.
Вучић је с Манчом разговарао о ситуацији на Косову и Метохији, као и о сарадњи са НАТО у оквиру политике војне неутралности Србије, саопштила је прес служба председника Србије.
Председник Вучић и адмирал Манч су разговарали о унапређењу сарадње Србије и НАТО на различитим нивоима и сагласили се да је за јачање међусобног поверења најважнији редован дијалог званичника обе стране.
Вучић је навео да припадници Кфора имају важну улогу у одржавању мира и стабилности, као и у заштити Срба и других неалбанских заједница на Косову и Метохији.
„Желимо да видимо мир и стабилност више од свега. Молимо вас само да заштитите наш народ на Косову и Метохији у складу са Кумановским споразумом и Резолуцијом 1244 Уједињених нација“, истакао је председник Вучић.
Адмирал Манч је захвалио на доброј сарадњи Србије са Кфором и истакао да НАТО цени Србију као партнера, притом поштујући њену војну неутралност, наводи се у саопштењу.
Вучић је претходно на друштвеним мрежама објавио да је имао добар разговор са адмиралом Манчом и да је захвалио на разумевању политике неутралности Србије.
Припадници тзв. специјалних снага Косова на северном делу Косово и Метохије  - Sputnik Србија, 1920, 20.12.2022
СРБИЈА
„Међународна заједница хитно да реагује“: Застрашујуће претње Куртија и позив на ликвидацију Срба
Барикада у Рудару - Sputnik Србија, 1920, 20.12.2022
СРБИЈА
Срби са севера Косова и Метохије 11 дана на барикадама
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала