ДРУШТВО

Руска докторка открива како повратити свеж изглед после новогодишње ноћи

Свеж изглед коже лица се може повратити после новогодишње ноћи маскама, лаганом лимфном дренажом или масажом комадићима леда који ће помоћи у побољшању изгледа, рекла је Спутњику докторка Московског центра дерматовенерологије и козметике Олга Жукова.
Sputnik
„Оток лица и подочњаци испод очију након новогодишње ноћи су последице озбиљне интоксикације тела алкохолом и великим количинама масне и зачињене хране. То је и разлог што маске не могу да елиминишу такав изглед лица, али могу да га ублаже“, рекла је Жукова.
Она је навела да се у маскама за лице налази велики број састојака као што су: хијалуронска киселина, глицерин, различити типови ароматичних и цветних масти, екстракт алоје вере и различити облици серума. Ови састојци имају ефекат хидратације, нормализују метаболизам коже, смањују отоке и нормализују боју лица.

„Изглед лица се може побољшати и лимфном дренажом у виду масаже, која ће помоћи да се смањи јачина главобоље, оток лица и да се опусте мишићи. Ефикасна је и масажа комадићима леда, која омогућава бољу циркулацију“, додала је докторка.

Навела је да, у зависности од типа коже, могу да се замрзну коцкице различитих чајева и сокова. На пример, за масну кожу и са проширеним порама је савршено погодан сок од лимуна или невен разблажен у врелој води чаја од матичњака, жалфије, камилице или храстове коре. Истакла је да се не смеју користити маске од млечних производа, јер могу да имају микробе и да изазову упале, јер изазивају алергије.
Жукова је посаветовала да се уместо сокова и газиране воде пије негазирана вода као и да се избегава изузетно слана и слатка храна, које изазивају подочњаке.
ДРУШТВО
Нова година на јапански начин: 108 звона за нови живот
Коментар