- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Руска докторка открива како повратити свеж изглед после новогодишње ноћи

CC0 / Pixabay / Лице
Лице - Sputnik Србија, 1920, 01.01.2023
Пратите нас
Свеж изглед коже лица се може повратити после новогодишње ноћи маскама, лаганом лимфном дренажом или масажом комадићима леда који ће помоћи у побољшању изгледа, рекла је Спутњику докторка Московског центра дерматовенерологије и козметике Олга Жукова.
„Оток лица и подочњаци испод очију након новогодишње ноћи су последице озбиљне интоксикације тела алкохолом и великим количинама масне и зачињене хране. То је и разлог што маске не могу да елиминишу такав изглед лица, али могу да га ублаже“, рекла је Жукова.
Она је навела да се у маскама за лице налази велики број састојака као што су: хијалуронска киселина, глицерин, различити типови ароматичних и цветних масти, екстракт алоје вере и различити облици серума. Ови састојци имају ефекат хидратације, нормализују метаболизам коже, смањују отоке и нормализују боју лица.

„Изглед лица се може побољшати и лимфном дренажом у виду масаже, која ће помоћи да се смањи јачина главобоље, оток лица и да се опусте мишићи. Ефикасна је и масажа комадићима леда, која омогућава бољу циркулацију“, додала је докторка.

Навела је да, у зависности од типа коже, могу да се замрзну коцкице различитих чајева и сокова. На пример, за масну кожу и са проширеним порама је савршено погодан сок од лимуна или невен разблажен у врелој води чаја од матичњака, жалфије, камилице или храстове коре. Истакла је да се не смеју користити маске од млечних производа, јер могу да имају микробе и да изазову упале, јер изазивају алергије.
Жукова је посаветовала да се уместо сокова и газиране воде пије негазирана вода као и да се избегава изузетно слана и слатка храна, које изазивају подочњаке.
Нова година у Токију - Sputnik Србија, 1920, 01.01.2023
ДРУШТВО
Нова година на јапански начин: 108 звона за нови живот
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала