РЕГИОН

„Зелене беретке“ најавиле протест на дан обележавања Дана Републике Српске

Удружење паравојне формације Странке демократске акције (СДА) пре и током грађанског рата у Босни и Херцеговини „Зелене беретке“, послало је званичан захтев за заустављање саобраћаја због протеста који планирају да организују 9. јануара, на дан обележавања Дана Републике Српске у Источном Сарајеву. Они траже заустављање саобраћаја од 8 до 19 сати.
Sputnik
Након што су се представници борачких удружења и невладиних организација из Сарајева јуче обратили јавности поводом најаве обележавања, како преноси сарајевски портал Кликс, неуставног Дана РС у Источном Сарајеву, удружење „Зелене беретке“ је данас и званично послало захтев МУП-у Кантона Сарајево да се заустави саобраћај ради организовања протеста 9. јануара.
Они траже да се 9. јануара заустави саобраћај у једном броју улица, које воде према Републици Српској.
Портал подсећа да је Мухамед Швракић, председник удружења „Зелене беретке“, јуче на прес конферецији упозорио јавност да ће позвати народ на постављање барикада на административној линији између два ентиета у БиХ. Сарајевска полиција апеловала је на удружење да не доприноси креирању атмосфере страха.
РЕГИОН
Централне манифестације у Бањалуци и Источном Сарајеву: Како ће Српска прославити Дан Републике
Коментар