- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

„Зелене беретке“ најавиле протест на дан обележавања Дана Републике Српске

© Flickr / Jennifer BoyerЗаставе Босне и Херцеговине
Заставе Босне и Херцеговине - Sputnik Србија, 1920, 05.01.2023
Пратите нас
Удружење паравојне формације Странке демократске акције (СДА) пре и током грађанског рата у Босни и Херцеговини „Зелене беретке“, послало је званичан захтев за заустављање саобраћаја због протеста који планирају да организују 9. јануара, на дан обележавања Дана Републике Српске у Источном Сарајеву. Они траже заустављање саобраћаја од 8 до 19 сати.
Након што су се представници борачких удружења и невладиних организација из Сарајева јуче обратили јавности поводом најаве обележавања, како преноси сарајевски портал Кликс, неуставног Дана РС у Источном Сарајеву, удружење „Зелене беретке“ је данас и званично послало захтев МУП-у Кантона Сарајево да се заустави саобраћај ради организовања протеста 9. јануара.
Они траже да се 9. јануара заустави саобраћај у једном броју улица, које воде према Републици Српској.
Портал подсећа да је Мухамед Швракић, председник удружења „Зелене беретке“, јуче на прес конферецији упозорио јавност да ће позвати народ на постављање барикада на административној линији између два ентиета у БиХ. Сарајевска полиција апеловала је на удружење да не доприноси креирању атмосфере страха.
РС - Sputnik Србија, 1920, 05.01.2023
РЕГИОН
Централне манифестације у Бањалуци и Источном Сарајеву: Како ће Српска прославити Дан Републике
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала