СРБИЈА

Пригожин: „Вагнер“ никад није био и нема везе са Србијом, Срби сами могу да реше своје проблеме

Приватна војна компанија „Вагнер“ никада није била у Србији и није имала никакве контакте са Србијом, саопштио је оснивач „Вагнера“ Јевгениј Пригожин.
Sputnik
„Колико знамо, Срби и сами одлично излазе на крај са својим проблемима и наша помоћ им није потребна. Желим им срећу и просперитет“, поручио је Пригожин у одговору на питање да ли су припадници његове компаније били присутни на северу Косова током барикада у децембру 2022.
Он је то рекао на свом званичном Телеграм каналу, у одговору на питање које је, према наводима тог канала, поставио Милан Нешић, новинар „Гласа Америке“ на српском.
„У приватној војној компанији 'Вагнер' тренутно нема држављана Србије, а одавно их није било. Према томе, све гласине о сарадњи групе 'Вагнер' и Србије немају никаквог основа“, додао је Пригожин.
Све гласине које се „надувавају“ у вези са односима „Вагнера“ и Србије, немају никаквих основа, навео је оснивач „Вагнера“.
Оснивач „Вагнера“ додао је да ће та компанија, „уколико на територији Сједињених Америчких Држава дође до међунационалног сукоба, радо учествовати“.
„Чекамо позив саветника Стејт департмента Дерека Шолеа“, навео је Пригожин.
СРБИЈА
Шоле: Нисам дошао да бих постављао ултиматуме; Србија би требало да уведе санкције Русији
СВЕТ
Туга голема: Американци забринути због ширења операција групе „Вагнер“ у Европи и Африци
Коментар