СПОРТ

Спектакл Руса у Аустралији – даме су за понос, а све је начео Андреј

Више него успешан дан на Аустралијан опену имали су руски представници јер је од пет представника само један елиминисан. Андреј Рубљов, Вероника Кудерметова, Екатерина Александрова и Људмила Самсонова уписали су победе, док је Аслан Карацев завршио учешће на првом Гренд слему у сезони.
Sputnik
Први на терен у ноћи између понедељка и уторка од руских тенисера изашао је Андреј Рубљов који није имао лак задатак против Доминика Тима. Међутим, Аустријанац није могао да пружи очекивани отпор и Андреј је релативно лако уписао победу резултатом 6:3, 6:4, 6:2.
Далеко тежи изазов имао је Аслан Карацев који није могао да се избори са Григором Димитровим. Рус је пружао добар отпор у прва два сета, али је потпуно стао у трећем, а на крају је Димитров славио резултатом 7:6, 7:5,6:2.
После мушких представника, на терен су излазиле руске тенисерке које су имале маестралан дан и оправдале улогу фаворита.
Прва на терену била је Екатерина Александрова која је Исалин Бонавентури за цео меч препустила само три гема и на крају славила са 6:2, 6:1.
После Александрове у друго коло пласирала се сјајна Вероника Кудерметова која је нешто теже изашла на крај са Марином Заневском. Вероника је први сет добила без већих проблема, диктирала је темпо, док је у другом морала преко тај-брејка да би на крају славила резултатом 6:2, 7:6.
На успешан дан за Русе тачку је ставила Људмила Самсонова која је такође била убедљива и на крају победила Јасмин Паолини резултатом 6:2, 6:4.
СПОРТ
Ђоковић причао о повреди: „Није идеално“
СПОРТ
„Новаку трофеј може да одузме само аустралијска влада“ – српски ас је већ одушевио Виландера
СПОРТ
Новаков победнички повратак – Шпанац се одупирао, али Аустралија се сетила српског рањеног лава
Коментар