- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Спектакл Руса у Аустралији – даме су за понос, а све је начео Андреј

© AP PhotoВероника Кудерметова
Вероника Кудерметова - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2023
Пратите нас
Више него успешан дан на Аустралијан опену имали су руски представници јер је од пет представника само један елиминисан. Андреј Рубљов, Вероника Кудерметова, Екатерина Александрова и Људмила Самсонова уписали су победе, док је Аслан Карацев завршио учешће на првом Гренд слему у сезони.
Први на терен у ноћи између понедељка и уторка од руских тенисера изашао је Андреј Рубљов који није имао лак задатак против Доминика Тима. Међутим, Аустријанац није могао да пружи очекивани отпор и Андреј је релативно лако уписао победу резултатом 6:3, 6:4, 6:2.
Далеко тежи изазов имао је Аслан Карацев који није могао да се избори са Григором Димитровим. Рус је пружао добар отпор у прва два сета, али је потпуно стао у трећем, а на крају је Димитров славио резултатом 7:6, 7:5,6:2.
После мушких представника, на терен су излазиле руске тенисерке које су имале маестралан дан и оправдале улогу фаворита.
Прва на терену била је Екатерина Александрова која је Исалин Бонавентури за цео меч препустила само три гема и на крају славила са 6:2, 6:1.
После Александрове у друго коло пласирала се сјајна Вероника Кудерметова која је нешто теже изашла на крај са Марином Заневском. Вероника је први сет добила без већих проблема, диктирала је темпо, док је у другом морала преко тај-брејка да би на крају славила резултатом 6:2, 7:6.
На успешан дан за Русе тачку је ставила Људмила Самсонова која је такође била убедљива и на крају победила Јасмин Паолини резултатом 6:2, 6:4.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2023
СПОРТ
Ђоковић причао о повреди: „Није идеално“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2023
СПОРТ
„Новаку трофеј може да одузме само аустралијска влада“ – српски ас је већ одушевио Виландера
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2023
СПОРТ
Новаков победнички повратак – Шпанац се одупирао, али Аустралија се сетила српског рањеног лава
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала