СВЕТ

Кина ће крајем фебруара изнети свој став по питању решавања сукоба у Украјини

Кина ће до краја фебруара припремити документ у којем ће изнети свој став за политичко решавање сукоба у Украјини, изјавио је на Минхенској безбедносној конференцији шеф Канцеларије за спољне послове ЦК КП Кине Ванг Ји.
Sputnik
„У документу ћемо поновити предлоге које је изнео председник Кине Си Ђинпинг, између осталог, о неопходности поштовања територијалне целовитости и суверенитета, поштовања циљева и принципа Повеље УН, неопходности да се озбиљно односимо према законитим страховањима у сфери безбедности и да подржавамо све напоре који могу да допринесу да се сукоб реши мирним путем“, навео је Ванг.
Такође, кинеска страна ће поновити тезу о томе да се нуклеарни ратови не смеју водити и да такав рат нико не може да добије и позвати да се иступи против напада на нуклеарне електране и нуклеарне објекте с циљем да се спречи нуклеарна катастрофа.
„Морамо заједно да се успротивимо свакој примени хемијског и биолошког оружја без обзира на околности. Наши напори као допринос миру ће се наставити“, додао је министар.
СВЕТ
Велика заблуда Америке: Поход на Исток могао би жестоко да их изненади – Кина више није она из 1999.
Коментар