- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Кина ће крајем фебруара изнети свој став по питању решавања сукоба у Украјини

© Sputnik / Анна Раткогло / Уђи у базу фотографијаАтмосфера у Пекингу пред конгрес Комунистичке партије Кине
Атмосфера у Пекингу пред конгрес Комунистичке партије Кине - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2023
Пратите нас
Кина ће до краја фебруара припремити документ у којем ће изнети свој став за политичко решавање сукоба у Украјини, изјавио је на Минхенској безбедносној конференцији шеф Канцеларије за спољне послове ЦК КП Кине Ванг Ји.
„У документу ћемо поновити предлоге које је изнео председник Кине Си Ђинпинг, између осталог, о неопходности поштовања територијалне целовитости и суверенитета, поштовања циљева и принципа Повеље УН, неопходности да се озбиљно односимо према законитим страховањима у сфери безбедности и да подржавамо све напоре који могу да допринесу да се сукоб реши мирним путем“, навео је Ванг.
Такође, кинеска страна ће поновити тезу о томе да се нуклеарни ратови не смеју водити и да такав рат нико не може да добије и позвати да се иступи против напада на нуклеарне електране и нуклеарне објекте с циљем да се спречи нуклеарна катастрофа.
„Морамо заједно да се успротивимо свакој примени хемијског и биолошког оружја без обзира на околности. Наши напори као допринос миру ће се наставити“, додао је министар.
Америчка и кинеска застава - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2023
СВЕТ
Велика заблуда Америке: Поход на Исток могао би жестоко да их изненади – Кина више није она из 1999.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала