СПОРТ

Навијачко безумље у Грчкој – запаљен дрес преминулог српског репрезентативца

Скандал у режији навијача ПАОК-а који су, према оптужбама присталица АЕК-а, запалили дрес преминулог српског кошаркаша Стевана Јеловца на трибинама стадиона Тумба у Солуну.
Sputnik
Навијачко лудило често превазилази границе нормалног, али стиче се утисак да су овог пута најватреније присталице грчког клуба ПАОК прешле све границе, показашви шта значи потпуно безумље.
СПОРТ
Обрукао се против Хрвата, има 103 килограма – али клуб верује у њега: „Све сам уложио“
Наиме, на утакмици против АЕК-а одиграној 19. фебруара, дошло је до незапамћеног инцидента и скандала. Поред бројних одузетих и запаљених ствари, на огради познатог стадиона Тумба, завршио и дрес покојног Стевана Јеловца који је био играч клуба из Атине.
Није познато како је Србинов дрес завршио у рукама, оних који себе називају навијачима, али је према тврдњама присталица АЕК-а исти запаљен, што је брука и срамота.
„Наш грб је наша душа. Паљење светих ствари на било који начин је срамота и ко год то покуша или уради, тај нема везе са спортском културом. Срамотни чин усмерен је против традиције, вредности и идеала византијског АЕК-а. Крађа и паљење дреса нашег преминулог играча, нашег покојног брата Стевана Јеловца, ипак прелази све границе и не можемо због тога да не искажемо бес и огорчење. Сигурни смо да се и ПАОК не слаже са оним што су урадили њихови навијачи, јер то апсолутно није у складу са историјом клуба“, наведено је у саопштењу које су на друштвеним мрежама поделили навијачи АЕК-а.
И заиста се на огради стадиона Тумбе види дрес Стевана Јеловца с бројем 13 који је окренут наопако и који је КК АЕК повукао из употребе у част свог бившег аса.
У навијачком свету се паљење дресова, застава, сматра као победа и потенцијално гашење појединих навијачких група, јер су осрамоћене тим чином. Ипак, паљење дреса преминулог спортисте противничког тима је за сваку осуду и таквим стварима није место у спорту.
Подсетимо, Стеван Јеловац преминуо је 14. новембра 2021. године од последица можданог удара.
Њему је позлило током тренинга, после чега је хитно пребачен у болницу. Био је у вештачкој коми, али је после неколико дана преминуо.
СПОРТ
Петар Тадић за Спутњик о нападима на сина: „Пије пиво, грицка семенке и пљује по Душану“
СПОРТ
Гвардиол шокирао Гвардиолу, а Интер избегао „нулу“ у мечу који је обележио судија Јовановић
Коментар