- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Петар Тадић за Спутњик о нападима на сина: „Пије пиво, грицка семенке и пљује по Душану“

© AP Photo / Martin MeissnerДушан Тадић
Душан Тадић - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2023
Пратите нас
Ексклузивно
Петар Тадић, отац легендарног капитена Ајакаса Душана Тадића, јавио се Спутњику из Амстердама поводом лепог геста који је славни холандски клуб направио у част српског везисте. Тадић сениор није био изненађен због свега што се догодило у Бачкој Тополи, поручивши да је Дућа све то заслужио због односа који има према клубу, деци и фудбалу.
Ајакс се још једном поклонио свом капитену Душану Тадићу због свега што је у урадио за клуб. Експедиција из Холандије посетила је његово родно место - Бачку Тополу, уручивши 100 лопти основној школи, а освануо је и билборд.
Душан Тадић због обавеза није био присутан у родној груди, али је испратио све из Холандије, заједно са остатком породице - супругом, децом, као и родитељима Петром и Маром који су му дошли у посету.
„Леп гест Холанђана, али нисам изненађен јер је Душан то заслужио својим односом и професионалним понашањем на терену и ван њега. Хтели су да дођу код нас у породичну кућу, али сам их послао право у Душанову школу 'Чаки Лајош', да поделе деци лопте и обрадују их. Мимоишли смо се, јер сам у Амстердаму код Душана већ десетак дана. И знате, није то први пут да Холанђани долазе у Бачку Тополу. Већ су били када су писали књигу о Душану и кренули су од школе и клуба у ком је поникао. Сјајна књига, преводи се са холандског на српски. И сада су били 3-4 дана у Тополи. Диван гест, поносни смо и супруга и ја", открива за Спутњик импресије из Амстердама Тадић сениор.
И док је Ајакс указао поштовање свом капитену, који је за викенд ушао у „клуб 100“, постигавши троцифрен број голова за клуб са „Јохан Кројф арене“, на којој је уприличен врхунски маркетиншки програм у Дућину част, Весли Снајдер не престаје да га критикује.
Бивши везиста Ајакса и Интера дословце „тражи длаку у јајету" како би покушао да дискредитује лидера „копљаника“. Душан не жели да улази у било какву полемику, расправу, прича искључиво на терену - головима и асистенцијама. Али, његов отац није могао да прећути, сам је почео причу о прозивкама које упорно стижу од Снајдера.

„Клуб га цени, ушао је у међу њихових најбољих десет фудбалера. Ту су истинске легенде: Кројф, Ван Бастен, Хунтелар... Али, с друге стране Весли Снајдер је претерао. Седи испред стадиона, пије пиво, грицка семенке и пљује по Душану. Читав град и навијачи га воле, певају му песме, милина једна је бити на стадиону, док Снајдер по сваку цену хоће да уђе у клуб. Мада, видим сад и он мења плочу како је Душан почео да даје голове и да асистира“, објашњава Петар Тадић.

На питање како је Бачка Топола реаговала на све лепо што се дешавало претходних дана, Тадић сениор је одговорио:
„Лудница је била, деца су била баш срећна. То је Душанова основна, он је иначе и кум школе. Баш ове године је узео да буде кум. Слали су нам слике с лица места, била је једна милина за око у дворишту и у граду“, поносан је Тадић сениор.
Управо је Петар Тадић уз Душанову мајку Мару, најзаслужнији што је капитен Србије израстао у доброг човека и великог играча. Са десетком на леђима предводи Ајакс и Србију, велика је то одговорност. Али, Душан никада није бежао од тога. Напротив!
„Нон-стоп је у некој јурњави, акцији, ево и овде у Холандији га виђамо буквално пола сата увече пред спавање. Први долази у клуб и последњи одлази. Он је пример како треба да се понаша један професионалац. Одговоран је за Србију, за Ајакс на терену, никада се не жали. Ето претходни тренер га је сељакао с позиције на позицију, а Душан је ћутао и радио. Сада је дошао Хејтинга и унео је позитивну енергију, а мој Дућа је проиграо. Поносан сам, ја нисам успео као спортиста, али због Душана ми је срце месту“, истиче Тадићев отац Петар.
Ајакс у четвртак очекује реванш меч шеснаестине финала Лига Европе у Немачкој са Унион Берлином, након што је двобој у Амстердаму протекао без голова. Петар Тадић верује да „копљници" могу да елиминишу Немце.
„Гледао сам уживо први меч и мислим да је Ајакс квалитетнија екипа. Технички су свакако супериорнији, док Немци то надокнађују невероватном физичком спремношћу и дисциплином. Ипак, верујем да Ајакс може у гостима да их елиминише", поручио је Петар Тадић на крају разговора за Спутњик.
Душан Тадић, Ајакс - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2023
СПОРТ
Какво изненађење – Ајакс частио Бачку Тополу због 100. гола Душана Тадића
Ливерпул - Реал, Лига шампиона - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2023
СПОРТ
Историјска „петарда“ и срамота Ливерпула – Реал показао ко је краљ
Стефан Бајчетић - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2023
СПОРТ
Стефан ушао у историју Ливерпула – Клоп ликује: „Спој Србије и Шпаније је добар за фудбал“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала