СПОРТ

Српски дерби припао Душану – стигла и награда

У фантастичном српском дербију Душан Лајовић је однео победу над Ласлом Ђереом у Рио де Жанеиру и то убедљивим резултатом 6:2, 6:4. Лајовић је обезбедио пласман у четвртфинале где га чека Карлос Алкарас, шпански тенисер.
Sputnik
Улогу фаворита у српском окршају имао је Ласло Ђере, али Душан Лајовић показао је да је после дужег времена у доброј форми. Очекивао се напетији сусрет са више преокрета, али је од почетка до краја Душан диктирао темпо.
У првом сету Лајовић је обезбедио два брејка предности, док је Ласло прву и једину шансу да одузме сервис свом пријатељу имао тек у осмом гему када је било касно.
Ђере је одлично ушао у други сет, успео је коначно да стигне до брејка, али одмах се вратио Лајовић и одузео противнику сервис у два гема заредом.
Колико је српски тенисер подигао лествицу у свом тенису видеће се можда тек у наредном мечу јер га поново само неколико дана касније поново чека сусрет са Карлосом Алкарасом, младом шпанском фуријом.
Лајовић је против Алкараса претходно играо и у четвртфиналу Буенос Ајреса, али ситуација ће сада бити за нијансу другачија. Шпанац је савладао Фабија Фоњинија, али је Италијан успео да дође до сета и показао да је и Карлос рањив.
Истина, имаће Душан готово немогућ задатак, али и сам пласман у четвртфинале турнира 500 серије српском тенисеру донеће много после низа лошијих резултата који га прате од прошле сезоне.
СПОРТ
Руска тенисерка „краде“ систем из књиге Новака Ђоковића
СПОРТ
Новак њега похвалама, а он Новака – оптужбом?!
СПОРТ
Швајцарац није дао глас Федереру и Надалу – „Новак је савршен“
Коментар