- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српски дерби припао Душану – стигла и награда

© AP Photo / Michael ProbstДушан Лајовић
Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2023
Пратите нас
У фантастичном српском дербију Душан Лајовић је однео победу над Ласлом Ђереом у Рио де Жанеиру и то убедљивим резултатом 6:2, 6:4. Лајовић је обезбедио пласман у четвртфинале где га чека Карлос Алкарас, шпански тенисер.
Улогу фаворита у српском окршају имао је Ласло Ђере, али Душан Лајовић показао је да је после дужег времена у доброј форми. Очекивао се напетији сусрет са више преокрета, али је од почетка до краја Душан диктирао темпо.
У првом сету Лајовић је обезбедио два брејка предности, док је Ласло прву и једину шансу да одузме сервис свом пријатељу имао тек у осмом гему када је било касно.
Ђере је одлично ушао у други сет, успео је коначно да стигне до брејка, али одмах се вратио Лајовић и одузео противнику сервис у два гема заредом.
Колико је српски тенисер подигао лествицу у свом тенису видеће се можда тек у наредном мечу јер га поново само неколико дана касније поново чека сусрет са Карлосом Алкарасом, младом шпанском фуријом.
Лајовић је против Алкараса претходно играо и у четвртфиналу Буенос Ајреса, али ситуација ће сада бити за нијансу другачија. Шпанац је савладао Фабија Фоњинија, али је Италијан успео да дође до сета и показао да је и Карлос рањив.
Истина, имаће Душан готово немогућ задатак, али и сам пласман у четвртфинале турнира 500 серије српском тенисеру донеће много после низа лошијих резултата који га прате од прошле сезоне.
Дарија Касаткина - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2023
СПОРТ
Руска тенисерка „краде“ систем из књиге Новака Ђоковића
Новак Ђоковић, Давид Ферер и Хуан Карлос Фереро - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2023
СПОРТ
Новак њега похвалама, а он Новака – оптужбом?!
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2023
СПОРТ
Швајцарац није дао глас Федереру и Надалу – „Новак је савршен“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала