ДРУШТВО

Биће размонтирана: Порекло мистериозне металне лопте на јапанској плажи још није утврђено

Након што је тајанствена метална лопта испливала на обалу у граду Хамамацу у Јапану, на интернету су се разбуктале теорије о томе какав је то објекат, да ли је то „нешто из свемира“, оружје из Другог светског рата, или чак џиновско рептилско јаје.
Sputnik
Лопта је раније ове недеље збунила локалну полицију и појавила се упоредо са спекаулацијама о НЛО, изазваних након што је Пентагон оборио наводни кинески балон, као и друге објекте са неба изнад САД.
Локални медији су 18. фебруара известили о мистериозној смеђој лопти, пронађеној на јапанској плажи. Убрзо су људи обучени заштитна одела оградили ту област, а објекат је рендгенски снимио и антитерористички одред. Тим је утврдио да метални предмет није био експлозиван, али његово порекло и даље збуњује власти и стручњаке.
Почетком фебруара Пентагон је оборио кинески балон изнад свог ваздушног простора, за који су САД тврдиле да је шпијунски уређај. Пекинг је ово оштро демантовао, рекавши да се ради о цивилном ваздушном броду који се бави научним истраживањима. Након тога су уследила обарања три додатна неидентификована објекта. Недавна ракетна активност Северне Кореје такође је узнемирила јапанске власти.
Отуда и бујица спекулација на мрежи о јапанској мистериозној лопти.
Неки су сугерисали да је у питању „бова за привезивање“ и то мишљење је касније преовладало међу стручњацима.
Хамаматсуова локална канцеларија за грађевинарство дала је изјаву да „сматра да је то бова стране производње“.
Метална лопта је у међувремену уклоњена са плаже, а званичник Бироа за управљање реком и обалом рекао је медијима да ће „лопта на крају бити размонтирана“. Он је додао да су власти за сада одредиле локалну компанију која ће је чувати.
МУЛТИМЕДИЈА
Мистериозна кугла на плажи у Јапану - забрањен приступ
Коментар