- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Биће размонтирана: Порекло мистериозне металне лопте на јапанској плажи још није утврђено

© Фото : Screenshot/TwМистериозна кугла на плажи у Јапану
Мистериозна кугла на плажи у Јапану - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2023
Пратите нас
Након што је тајанствена метална лопта испливала на обалу у граду Хамамацу у Јапану, на интернету су се разбуктале теорије о томе какав је то објекат, да ли је то „нешто из свемира“, оружје из Другог светског рата, или чак џиновско рептилско јаје.
Лопта је раније ове недеље збунила локалну полицију и појавила се упоредо са спекаулацијама о НЛО, изазваних након што је Пентагон оборио наводни кинески балон, као и друге објекте са неба изнад САД.
Локални медији су 18. фебруара известили о мистериозној смеђој лопти, пронађеној на јапанској плажи. Убрзо су људи обучени заштитна одела оградили ту област, а објекат је рендгенски снимио и антитерористички одред. Тим је утврдио да метални предмет није био експлозиван, али његово порекло и даље збуњује власти и стручњаке.
Почетком фебруара Пентагон је оборио кинески балон изнад свог ваздушног простора, за који су САД тврдиле да је шпијунски уређај. Пекинг је ово оштро демантовао, рекавши да се ради о цивилном ваздушном броду који се бави научним истраживањима. Након тога су уследила обарања три додатна неидентификована објекта. Недавна ракетна активност Северне Кореје такође је узнемирила јапанске власти.
Отуда и бујица спекулација на мрежи о јапанској мистериозној лопти.
Неки су сугерисали да је у питању „бова за привезивање“ и то мишљење је касније преовладало међу стручњацима.
Хамаматсуова локална канцеларија за грађевинарство дала је изјаву да „сматра да је то бова стране производње“.
Метална лопта је у међувремену уклоњена са плаже, а званичник Бироа за управљање реком и обалом рекао је медијима да ће „лопта на крају бити размонтирана“. Он је додао да су власти за сада одредиле локалну компанију која ће је чувати.
Мишима, Јапан - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2023
МУЛТИМЕДИЈА
Мистериозна кугла на плажи у Јапану - забрањен приступ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала