РУСИЈА

Лавров: Однос Запада према ЗСО исти као према Минским споразумима

Приступ Запада према проблему Срба на Косову идентичан је приступу Запада по питању реализације Минских споразума о Украјини, рекао је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.
Sputnik

„Иста прича: обмана Срба је у ономе што се тиче Заједнице српских општина на Косову, а обмана Русије у ономе што се тиче Минских споразума“, рекао је Лавров током форума „Раисина дијалог“.

Запад није ни намеравао да испуни Минске споразуме, рекао је Лавров, додајући да исто тако нису намеравали да реализују ни споразум који се односи на Србе на Косову.
Подсетимо, почетком децембра бивша немачка канцеларка Ангела Меркел изјавила је да су Мински споразуми били покушај да се Кијеву пружи време за јачање. Одмах за њом то је потврдио и бивши француски председник Франсоа Оланд. Према његовим речима, тадашња геополитичка ситуација није ишла у корист Украјине, а Западу је била потребна пауза.
Руски председник Владимир Путин прокоментарисао је да је изјава Меркелове за њега изненађујућа и разочаравајућа.
Бриселски споразум којим је предвиђено формирање ЗСО потписан је 2013. године, али ни до дан данас није остварен ниједан корак у правцу формирања ЗСО.
СРБИЈА
Вучић: Свима сам им рекао - ово нећу да потпишем!
Коментар