СПОРТ

Егзумовог другара „појела“ Америка – некада велики, а данас предмет подсмеха

Бек Бруклин Нетса Бен Симонс ове сезоне једно је од највећих разочарања у НБА лиги и један од најчуднијих случајева у НБА лиги претходних сезона. Иначе, ради се о саиграчу Партизановог кошаркаша Дантеа Егзума из репрезентације Аустралије. Шта се догодило Симонсу?
Sputnik
Симонс је у једном моменту једна од звезда НБА лиге, освојио је награду почетник године, био је два пута у најбољем дефанзивном тиму лиге, играо три пута на Ол стару, а сада је упао у проблем: често је повређен, а и када игра, мучи се да буде продуктиван.
До сада је Симонс одиграо 42 од могуће 63 утакмице за Нетсе због бројних проблема. Највише утакмица пропустио је због проблема са леђима и са проблематичним коленом. У просеку даје 6,9 поена, 6,3 скока и 6,1 асистенцију. Шутира 56,6% из игре и 43,9% са линије за слободна бацања.
Колико су ово лоше бројке показују и Симонсове бројке у каријери: 14,7 поена, 7,8 скокова и 7,5 асистенција. Шутирао је 56% из игре и 59,1% са линије за слободна бацања.
Прошле сезоне се говорило да Симонс није играо у Филаделфији зато што он тако није хтео. Сада делује да је Симонсово самопоуздање повређено или да га стижу повреде.
За играча који је плаћен са преко 35.000.000 долара по сезони, заиста је јасно због чега је Симонс једно од највећих разочарања у свету НБА лиге.
Није прошло много откако је Симонс изабран у Ол стар екипу, има 26 година, а сада није много остало од таквог играча.
Симонса су на његовом врхунцу гледали као на НБА звезду. Није баш био комплетан играч, шут му никада није био јача страна, али је био несебичан, сјајан у одбрани и феноменалан у вештини са лоптом.
Повреде, ментални проблеми или нешто треће... Али, јасно је да Симонс више није онај играч какав је био пре пар година.
Америка га је појела.
СПОРТ
Оптужили су Николу, а Јанис је показао Америци ко робује статистици /видео/
Коментар