- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Оптужили су Николу, а Јанис је показао Америци ко робује статистици /видео/

© AP Photo / Steven SenneГрчки кошаркаш Јанис Адетокумбо
Грчки кошаркаш Јанис Адетокумбо - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2023
Пратите нас
Невероватна сцена одиграла се у последњим тренуцима меча између Милвокија и Вашингтона, где су у главној улози нашао најбољи кошаркаш Бакса Јанис Адетокумбо. Натурализовани грчки репрезентативац је на срамота начин дошао до трипл-дабл учинка, за који му је фалио један скок пре краја меча.
Наиме, Јанис је имао отворен пут ка кошу, ривали су се склонили практично и пустили га да упише лаке поене, с обзиром на то да је питање победника било решено (117:111) на 15 секунди до краја.
Адетокумбо је неометано стигао до коша и очекивала се реализација, лаки поени, али је уследио тотални шок. Очигледно, свестан чињенице да му за трипл-дабл учинак недостаје ухваћена лопта, у том тренутку је имао 23 поена, 13 асистенција и девет скокова, Јанис се одлучио да лупи лоптом од таблу и касније је ухвати, па му се аутоматски приписује скок.
Одиграо је за статистику, показавши да робује истој. У чуду га је погледао кошаркаш Вашингтона који му је био најближи, ништа му није било јасно. Али, врло брзо су он и комплетна Америка разумели због чега се на такав потез одлучио снажни центар Милвокија, ком је то био 33. трипл-дабл учинак, а четврти у овој сезони НБА лиге. И у том сегменту апсолутно доминира Никола Јокић са 25 трипл-даблова.
Захваљујући несвакидашњем и срамотном потезу, Јанис је стигао на 12. место у историји НБА лиге по броју трипл-даблова. Изједначио се са Беном Симонсом и Фармером Бобом Коузијем.
И док је Американац и бивши кошаркаш Бостона Кендрик Перкинс прошле недеље крајње неосновано оптужио Николу Јокића да „пумпа“ статистику, тако што не форсира шут него додаје лопте саиграчима, на делу је видео ко заправо робује статистици и ко пати од тога.
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Ендру Богут - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2023
СПОРТ
Југословенски емигрант бранио Новака, а сада штити и Јокића: „Ненормално глупо“
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2023
СПОРТ
Да ли је време за Богданову велику промену?
Горан Драгић - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2023
СПОРТ
Драгић отпуштен, звали га звездаши – на крају завршио код велике звезде НБА
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала