- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Егзумовог другара „појела“ Америка – некада велики, а данас предмет подсмеха

© AP Photo / Charles Rex ArbogastАустралијски кошаркаш Бен Симонс у дресу Филаделфија 76ерса
Аустралијски кошаркаш Бен Симонс у дресу Филаделфија 76ерса - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2023
Пратите нас
Бек Бруклин Нетса Бен Симонс ове сезоне једно је од највећих разочарања у НБА лиги и један од најчуднијих случајева у НБА лиги претходних сезона. Иначе, ради се о саиграчу Партизановог кошаркаша Дантеа Егзума из репрезентације Аустралије. Шта се догодило Симонсу?
Симонс је у једном моменту једна од звезда НБА лиге, освојио је награду почетник године, био је два пута у најбољем дефанзивном тиму лиге, играо три пута на Ол стару, а сада је упао у проблем: често је повређен, а и када игра, мучи се да буде продуктиван.
До сада је Симонс одиграо 42 од могуће 63 утакмице за Нетсе због бројних проблема. Највише утакмица пропустио је због проблема са леђима и са проблематичним коленом. У просеку даје 6,9 поена, 6,3 скока и 6,1 асистенцију. Шутира 56,6% из игре и 43,9% са линије за слободна бацања.
Колико су ово лоше бројке показују и Симонсове бројке у каријери: 14,7 поена, 7,8 скокова и 7,5 асистенција. Шутирао је 56% из игре и 59,1% са линије за слободна бацања.
Прошле сезоне се говорило да Симонс није играо у Филаделфији зато што он тако није хтео. Сада делује да је Симонсово самопоуздање повређено или да га стижу повреде.
За играча који је плаћен са преко 35.000.000 долара по сезони, заиста је јасно због чега је Симонс једно од највећих разочарања у свету НБА лиге.
Није прошло много откако је Симонс изабран у Ол стар екипу, има 26 година, а сада није много остало од таквог играча.
Симонса су на његовом врхунцу гледали као на НБА звезду. Није баш био комплетан играч, шут му никада није био јача страна, али је био несебичан, сјајан у одбрани и феноменалан у вештини са лоптом.
Повреде, ментални проблеми или нешто треће... Али, јасно је да Симонс више није онај играч какав је био пре пар година.
Америка га је појела.
Грчки кошаркаш Јанис Адетокумбо - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2023
СПОРТ
Оптужили су Николу, а Јанис је показао Америци ко робује статистици /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала