СПОРТ

Гроф је „намештао“ Звезди Руса за напад на Европу: „Погрешио је“

Миодраг Гроф Божовић, некадашњи тренер Црвене звезде који је име градио у Русији, поручио је да је саветовао Артјома Дзјубу да из Зенита пређе на Маракану, али да је искусни Рус одлучио да пређе у турску Адану. И, према његовом мишљењу, погрешио је!
Sputnik
Прошлог лета српски и руски медији писали су о могућем трансферу Артјома Дзјубе из Зенита у Црвену звезду. Ипак, до тога није дошло јер је руски нападач ескивирао долазак у Србију, изабравши Турску.
Само четири утакмице одиграо је Дзјуба за Адану и постигао један погодак. Уследио је експресни повратак у руски фудбал и потписивање уговора са Локомотивом из Москве, за коју је већ на дебију уписао хет-трик.
Миодраг Гроф Божовић је у разговору за Спорт експрес обелоданио да је саветовао Дзјуби да пређе у Црвену звезду и да с њом нападне Лигу шампиона.
„Дзјуба је сјајан. Његов повратак у тим годинама је велика ствар за руски фудбал. Изузетно сам срећан због њега. Али, направио је велику грешку када је напустио Русију и отишао у Турску. Покушао сам да га доведем у Црвену звезду, клуб је био отворен за његов долазак. То је било летос, пре него што је отишао у Турску. Звезда је тражила таквог нападача са којим ће се пласирати у Лигу шампиона. Сигуран сам да би јој Дзјуба помогао у томе, али Артјом није желео да иде у Србију и одлучио се за турску Адану“, рекао је Гроф и наставио:
„Било би му боље да је изабрао Београд јер се трансфер у Турску испоставио као промашај. Још јесенас сам био сигуран да није рекао последњу реч на терену и сада то потврђује“.
Некадашњи голгетер Зенита и центарфор ком недостаје само један гол у дресу „Зборнаја команде“ да буде најбољи стрелац у историји Русије. Има 34 године, али је показао да и даље није време да „окачи копачке о клин“.
Штавише, Гроф Божовић који је у Русији водио Амкар, Москву, Локомотиву, Криља Совјетов, Ростов, Арсенал из Туле, те је одлично упознат са стањем у руском фудбалу, сматра да Дзјуба и даље има шансу да испише историју. Иако се не налази на списку селектора Валерија Карпина у последње време, према речима Грофа није то готова прича.
„Потребан му је још један гол да постане најбољи стрелац у историји Русије. Уколико настави да игра и постиже голове, сигуран сам да ће уследити позив. Карпин је паметан човек и тренер. Ако му Дзјуба буде потребан, сигурно ће га позвати, упркос конфликту који су имали“, закључио је бивши тренер Црвене звезде.
СПОРТ
Очекивала се промоција, уследио је „дриблинг“ Лалатовића
СПОРТ
Српска десетка је „васкрсла“ и у леђа јој гледају Меси и Де Брујне
Коментар