- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Гроф је „намештао“ Звезди Руса за напад на Европу: „Погрешио је“

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаАртјом Дзјуба
Артјом Дзјуба - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2023
Пратите нас
Миодраг Гроф Божовић, некадашњи тренер Црвене звезде који је име градио у Русији, поручио је да је саветовао Артјома Дзјубу да из Зенита пређе на Маракану, али да је искусни Рус одлучио да пређе у турску Адану. И, према његовом мишљењу, погрешио је!
Прошлог лета српски и руски медији писали су о могућем трансферу Артјома Дзјубе из Зенита у Црвену звезду. Ипак, до тога није дошло јер је руски нападач ескивирао долазак у Србију, изабравши Турску.
Само четири утакмице одиграо је Дзјуба за Адану и постигао један погодак. Уследио је експресни повратак у руски фудбал и потписивање уговора са Локомотивом из Москве, за коју је већ на дебију уписао хет-трик.
Миодраг Гроф Божовић је у разговору за Спорт експрес обелоданио да је саветовао Дзјуби да пређе у Црвену звезду и да с њом нападне Лигу шампиона.
„Дзјуба је сјајан. Његов повратак у тим годинама је велика ствар за руски фудбал. Изузетно сам срећан због њега. Али, направио је велику грешку када је напустио Русију и отишао у Турску. Покушао сам да га доведем у Црвену звезду, клуб је био отворен за његов долазак. То је било летос, пре него што је отишао у Турску. Звезда је тражила таквог нападача са којим ће се пласирати у Лигу шампиона. Сигуран сам да би јој Дзјуба помогао у томе, али Артјом није желео да иде у Србију и одлучио се за турску Адану“, рекао је Гроф и наставио:
„Било би му боље да је изабрао Београд јер се трансфер у Турску испоставио као промашај. Још јесенас сам био сигуран да није рекао последњу реч на терену и сада то потврђује“.
Некадашњи голгетер Зенита и центарфор ком недостаје само један гол у дресу „Зборнаја команде“ да буде најбољи стрелац у историји Русије. Има 34 године, али је показао да и даље није време да „окачи копачке о клин“.
Штавише, Гроф Божовић који је у Русији водио Амкар, Москву, Локомотиву, Криља Совјетов, Ростов, Арсенал из Туле, те је одлично упознат са стањем у руском фудбалу, сматра да Дзјуба и даље има шансу да испише историју. Иако се не налази на списку селектора Валерија Карпина у последње време, према речима Грофа није то готова прича.
„Потребан му је још један гол да постане најбољи стрелац у историји Русије. Уколико настави да игра и постиже голове, сигуран сам да ће уследити позив. Карпин је паметан човек и тренер. Ако му Дзјуба буде потребан, сигурно ће га позвати, упркос конфликту који су имали“, закључио је бивши тренер Црвене звезде.
Ненад Лалатовић - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2023
СПОРТ
Очекивала се промоција, уследио је „дриблинг“ Лалатовића
Душан Тадић, Ајакс - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2023
СПОРТ
Српска десетка је „васкрсла“ и у леђа јој гледају Меси и Де Брујне
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала