СРБИЈА

„Неће проћи“: Петковић о намерама Приштине

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић поручио је вечерас да Приштини неће проћи покушаји да изазове хаос и насиље на северу Косова.
Sputnik
Петковић је то поручио након што је Бљерим Веља, шеф кабинета председнице привремених приштинских институција Вјосе Османи, на Твитеру навео да Србин који је данас ухапшен у Косовској Митровици има „криминалну прошлост“, уз помињање потпредседника Српске листе Милана Радоичића.
„Охрабрио се Бљерим Веља да помене Милана Радоичића на Твитеру, толико је ‘храбар’. Све би дао да бар у свом кућном савету има углед и поштовање какве Радоичић има међу свим Србима на КиМ. Пусти снови малог службеника из Приштине“, написао је Петковић на Твитеру.
„Неће вам проћи да изазовете хаос и насиље на северу КиМ“, нагласио је Петковић.
Србин Б. М. ухапшен је данас у Косовској Митровици, а Приштина му ставља на терет рањавање двојице припадника тзв. косовске полиције и паљење аутомобила на северу Космета.
На то хапшење реаговала је Српска листа, која га је назвала отмицом и затражила да Б. М. буде пуштен, или ће у супротном уследити реакција Срба, која „неће бити упозорење, већ устанак против репресије коју спроводи Аљбин Курти“.
Из Канцеларије за Косово и Метохију поручено је да "Курти жели да изазове нову кризу уочи наставка разговора Београда и Приштине".
Коментар