Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Неће проћи“: Петковић о намерама Приштине

Пратите нас
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић поручио је вечерас да Приштини неће проћи покушаји да изазове хаос и насиље на северу Косова.
Петковић је то поручио након што је Бљерим Веља, шеф кабинета председнице привремених приштинских институција Вјосе Османи, на Твитеру навео да Србин који је данас ухапшен у Косовској Митровици има „криминалну прошлост“, уз помињање потпредседника Српске листе Милана Радоичића.
„Охрабрио се Бљерим Веља да помене Милана Радоичића на Твитеру, толико је ‘храбар’. Све би дао да бар у свом кућном савету има углед и поштовање какве Радоичић има међу свим Србима на КиМ. Пусти снови малог службеника из Приштине“, написао је Петковић на Твитеру.
„Неће вам проћи да изазовете хаос и насиље на северу КиМ“, нагласио је Петковић.
Србин Б. М. ухапшен је данас у Косовској Митровици, а Приштина му ставља на терет рањавање двојице припадника тзв. косовске полиције и паљење аутомобила на северу Космета.
На то хапшење реаговала је Српска листа, која га је назвала отмицом и затражила да Б. М. буде пуштен, или ће у супротном уследити реакција Срба, која „неће бити упозорење, већ устанак против репресије коју спроводи Аљбин Курти“.
Из Канцеларије за Косово и Метохију поручено је да "Курти жели да изазове нову кризу уочи наставка разговора Београда и Приштине".
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала