РУСИЈА

„Зли руски хакери“ објавили списак Телеграм канала повезаних с Оружаним снагама Украјине

Руска хакерска група „Рахдит“ („Зли руски хакери“) објавила је на антифашистичком сајту „Немезида“ списак канала у руском сегменту Телеграма, који су, према њиховим информацијама, повезани са Центрима информационо-психолошких операција Оружаних снага Украјине.
Sputnik
Списак канала се дели на четири групе, које су маскиране под слоганом „подршка“ специјалној војној операцији, против мобилизације, који пишу о затвореницима и погинулим војницима, као и канали који се баве вестима и другим темама.
На списку су и велики канали који имају више од 500 хиљада пратилаца. Објављени су подаци администратора, као и подаци представника из Службе безбедности Украјине.
„На списку је око 35 администратора и око 100 канала“, изјавио је Спутњику представник групе „Рахдит“.
Центри за информационо-психолошке операције су део снага специјалних операција Украјине који су до 2014. године били део поморске обавештајне службе Украјине. Њихов основни задатак су информационо-психолошке диверзије.
Раније је руска хакерска група „Зли руски хакери“ објавила списак више од 100 лица на коме су се нашли официри НАТО-а, као и лица која пружају услуге сајбер центрима у балтичким државама и у Украјини.
У јулу су хаковали сервере Националног универзитета за одбрану Украјине, обрисали све њихове методе и оставили „праве“ информације о зверствима кијевског режима у Донбасу. Месец дана раније су објавили податке 700 запослених у Служби безбедности Украјине и главне управе обавештајне службе Министарства одбране Украјине.
Руски хакери су на самом почетку специјалне војне операције онеспособили 755 сајтова украјинске владе.
РУСИЈА
„Зли руски хакери“ објавили податке више од 70 украјинских „сајбер војника“
Коментар