- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Зли руски хакери“ објавили списак Телеграм канала повезаних с Оружаним снагама Украјине

© Flickr / Martin KennyКомпјутер
Компјутер - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2023
Пратите нас
Руска хакерска група „Рахдит“ („Зли руски хакери“) објавила је на антифашистичком сајту „Немезида“ списак канала у руском сегменту Телеграма, који су, према њиховим информацијама, повезани са Центрима информационо-психолошких операција Оружаних снага Украјине.
Списак канала се дели на четири групе, које су маскиране под слоганом „подршка“ специјалној војној операцији, против мобилизације, који пишу о затвореницима и погинулим војницима, као и канали који се баве вестима и другим темама.
На списку су и велики канали који имају више од 500 хиљада пратилаца. Објављени су подаци администратора, као и подаци представника из Службе безбедности Украјине.
„На списку је око 35 администратора и око 100 канала“, изјавио је Спутњику представник групе „Рахдит“.
Центри за информационо-психолошке операције су део снага специјалних операција Украјине који су до 2014. године били део поморске обавештајне службе Украјине. Њихов основни задатак су информационо-психолошке диверзије.
Раније је руска хакерска група „Зли руски хакери“ објавила списак више од 100 лица на коме су се нашли официри НАТО-а, као и лица која пружају услуге сајбер центрима у балтичким државама и у Украјини.
У јулу су хаковали сервере Националног универзитета за одбрану Украјине, обрисали све њихове методе и оставили „праве“ информације о зверствима кијевског режима у Донбасу. Месец дана раније су објавили податке 700 запослених у Служби безбедности Украјине и главне управе обавештајне службе Министарства одбране Украјине.
Руски хакери су на самом почетку специјалне војне операције онеспособили 755 сајтова украјинске владе.
Даркнет - Sputnik Србија, 1920, 28.12.2022
РУСИЈА
„Зли руски хакери“ објавили податке више од 70 украјинских „сајбер војника“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала