СПОРТ

Преминуо фанатик који је покушао да убије Монику Селеш /видео/

Гинтер Пархе, човек који је 1993. године покушао да убије тенисерку Монику Селеш, преминуо је у августу прошле године, али су немачки медији тек сада објавили ту информацију.
Sputnik
Пархе је 1993. на турниру у Хамбургу кухињским ножем, током меча, убоо Монику Селеш, а како је касније објављено, то је учинио како би је спречио да надмаши његову љубимицу и земљакињу Штефи Граф.
Пархе је последњих 14 година живео у болници, пошто му је много година раније дијагностификовано психичко обољење које је проглашено и као узрок за његов напад на Монику.
Он је на суђењу за покушај убиства некадашње југословенске и америчке тенисерке рекао да је био узнемирен чињеницом да је она свргла Графову са прве позиције ВТА листе.
То је навео као разлог за свој безуман чин, наводећи да је желео да повреди Монику како она не би могла више да игра тенис.
Донекле је и успео у својој намери, Селешова је, срећом, доживела само лаке телесне повреде, али јој је све створило велике трауме због којих никада није успела да се врати на свој шампионски ниво.
СПОРТ
Дан када је угашена ГОАТ каријера – 29 година од напада на Монику Селеш
Коментар