- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Преминуо фанатик који је покушао да убије Монику Селеш /видео/

© Sputnik / Валерий Левитин / Уђи у базу фотографијаМоника Селеш
Моника Селеш - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2023
Пратите нас
Гинтер Пархе, човек који је 1993. године покушао да убије тенисерку Монику Селеш, преминуо је у августу прошле године, али су немачки медији тек сада објавили ту информацију.
Пархе је 1993. на турниру у Хамбургу кухињским ножем, током меча, убоо Монику Селеш, а како је касније објављено, то је учинио како би је спречио да надмаши његову љубимицу и земљакињу Штефи Граф.
Пархе је последњих 14 година живео у болници, пошто му је много година раније дијагностификовано психичко обољење које је проглашено и као узрок за његов напад на Монику.
Он је на суђењу за покушај убиства некадашње југословенске и америчке тенисерке рекао да је био узнемирен чињеницом да је она свргла Графову са прве позиције ВТА листе.
То је навео као разлог за свој безуман чин, наводећи да је желео да повреди Монику како она не би могла више да игра тенис.
Донекле је и успео у својој намери, Селешова је, срећом, доживела само лаке телесне повреде, али јој је све створило велике трауме због којих никада није успела да се врати на свој шампионски ниво.
Моника Селеш осваја Ролан Гарос победом против Штефи Граф (1992) - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2022
СПОРТ
Дан када је угашена ГОАТ каријера – 29 година од напада на Монику Селеш
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала