СВЕТ

„Немам појма ко је та жена“: Трамп најавио жалбу на пресуду за сексуално злостављање

Бивши амерички председник Доналд Трамп огласио се после пресуде у којој је оглашен кривим за сексуално злостављање и клевету о приватној тужби Е. Џин Керол, а ослобођен је оптужбе за силовање.
Sputnik
„Апсолутно немам појма ко је та жена“, рекао је Трамп за америчке медије и пресуду назвао „срамотном“ и „највећим политичким ловом на вештице у историји“.
Трамп је најавио жалбу на пресуду коју је донела порота у држави Њујорк по тужби новинарке Е. Џин Керол, којом је она добила и одштету од пет милиона долара.
„Жалићемо се. Судија ког је поставио Клинтон веома лоше нас је третирао. А и та жена је Клинтонова особа“, додао је Трамп за Фокс њуз непосредно после доношења пресуде.
Е Џин Керол
Е. Џин Керол тужила је у грађанској парници Трампа, по закону који важи у држави Њујорк и којим је укинута застара за сексуална кривична дела, да ју је силовао 1995. или 1996. године у робној куц́и „Бергдорф Гудмен“ на Менхетну, која се налази прекопута Трампове куле. Како је тврдила у тужби, њих двоје су се случајно срели на одељењу доњег веша, где је Трамп наводно куповао поклон девојци. Према наводима тужбе, Трамп је питао Керолову за савет, а потом је напаствовао у кабини за пробу.
Трамп је тврдио да се ради о измишљотини, оптужујући Керолову да на тај начин жели да промовише своју књигу коју је објавила. Због те тврдње, она је тужила Трампа и за клевету.
Порота је одлучила да Трамп није крив за силовање, већ за сексуално злостављање и клевету.
Иначе, како наводе амерички медији, ради се о грађанској парници која није идентична кривичној тужби за силовање, те у њој страна која је поднела тужбу не мора да докаже да се дело догодило ван сваке сумње, већ суд усваја став стране која има јаче аргументе.
СВЕТ
Трамп проглашен кривим за сексуално злостављање, али не и силовање
Коментар