- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„Немам појма ко је та жена“: Трамп најавио жалбу на пресуду за сексуално злостављање

© Jane Barlow/PAДоналд Трамп
Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2023
Пратите нас
Бивши амерички председник Доналд Трамп огласио се после пресуде у којој је оглашен кривим за сексуално злостављање и клевету о приватној тужби Е. Џин Керол, а ослобођен је оптужбе за силовање.
„Апсолутно немам појма ко је та жена“, рекао је Трамп за америчке медије и пресуду назвао „срамотном“ и „највећим политичким ловом на вештице у историји“.
Трамп је најавио жалбу на пресуду коју је донела порота у држави Њујорк по тужби новинарке Е. Џин Керол, којом је она добила и одштету од пет милиона долара.
„Жалићемо се. Судија ког је поставио Клинтон веома лоше нас је третирао. А и та жена је Клинтонова особа“, додао је Трамп за Фокс њуз непосредно после доношења пресуде.
© AP Photo / John MinchilloЕ Џин Керол
Е Џин Керол - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2023
Е Џин Керол
Е. Џин Керол тужила је у грађанској парници Трампа, по закону који важи у држави Њујорк и којим је укинута застара за сексуална кривична дела, да ју је силовао 1995. или 1996. године у робној куц́и „Бергдорф Гудмен“ на Менхетну, која се налази прекопута Трампове куле. Како је тврдила у тужби, њих двоје су се случајно срели на одељењу доњег веша, где је Трамп наводно куповао поклон девојци. Према наводима тужбе, Трамп је питао Керолову за савет, а потом је напаствовао у кабини за пробу.
Трамп је тврдио да се ради о измишљотини, оптужујући Керолову да на тај начин жели да промовише своју књигу коју је објавила. Због те тврдње, она је тужила Трампа и за клевету.
Порота је одлучила да Трамп није крив за силовање, већ за сексуално злостављање и клевету.
Иначе, како наводе амерички медији, ради се о грађанској парници која није идентична кривичној тужби за силовање, те у њој страна која је поднела тужбу не мора да докаже да се дело догодило ван сваке сумње, већ суд усваја став стране која има јаче аргументе.
Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2023
СВЕТ
Трамп проглашен кривим за сексуално злостављање, али не и силовање
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала