Специјална операција у Украјини

Након опоравка Прилепин ће се вратити на фронт

Опоравак писца Захара Прилепина на којег је био покушан атентат почетком маја, трајаће најмање шест месеци, саопштила је његова прес служба. Након опоравка планира да се врати у зону специјалне војне операције у Украјини.
Sputnik
„Упркос свему што се догодило, Захар Прилепин поново планира да се врати на фронт након опоравка, за који ће бити потребно најмање шест месеци“, саопштила је прес служба писца. Захар Прилепин је потписао уговор са Националном гардом и отишао у ратну зону почетком 2023. године.
Прошлог викенда Прилепинов аутомобил је дигнут у ваздух на ауто-путу у Нижегородској области. У експлозији је погинуо возач аутомобила, а Прилепин је рањен. Писац је хоспитализован са преломима и потресом мозга.
Прилепинова прес служба јавила је да је од последица експлозије погинуо Александар Шубин, припадник батаљона „Оплот“ Руске гарде. Полиција је након тога привела мушкарца умешаног у дизање аутомобила у ваздух. Истражни комитет Русије покренуо је кривични поступак према члану терористички напад.
Коментар