- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Дигнут у ваздух аутомобил Захара Прилепина, возач погинуо

© Sputnik / Владимир Трефилов / Уђи у базу фотографијаЗахар Прилепин
Захар Прилепин - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2023
Пратите нас
Аутомобил у ком се налазио руски писац Захар Прилепин дигнут је у ваздух у Нижегородској области у Русији, а како сазнају „РИА Новости“, он је повређен док је возач погинуо.
Према прелиминарним информацијама, бомба која је експлодирала подметнута је испод аутомобила. Прилепин је хоспитализован са повредама обе ноге.
Огласила се и прес служба Прилепина која је саопштила да је он добро, али да још увек није јасно шта се догодило.
Експлозија догодила на путу у Борском рејону, аа место несреће упућене су службе за ванредне ситуације и припадници руског истражног комитета.
Огласила се и портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова која је прокоментарисала инцидент са експлозијом аутомобила Прилепина рекавши да је су за то директно одговорне Америка и Британија.
„Десило се. Вашингтон је створио још једну међународну терористичку ћелију – кијевски режим. Бин Ладен, ДАЕШ, а сад Зеленски са његовим насилницима. Директна одговорност САД и Британије“, написала је Захарова на Телеграму.
Ово није први атентат који је извршен у Русији, претходно је убијен и војни репортер Владлен Татарски као и руска новинарка и политиколог Дарја Дугина.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала