- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Након опоравка Прилепин ће се вратити на фронт

© Sputnik / Андрей Веселов / Уђи у базу фотографијаЗаменик команданта обавештајно-офанзивног батаљона пука за специјалне намене војске Доњецке Народне Републике, мајор ДНР Захар Прилепин на положајима у Доњецком области
Заменик команданта обавештајно-офанзивног батаљона пука за специјалне намене војске Доњецке Народне Републике, мајор ДНР Захар Прилепин на положајима у Доњецком области - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2023
Пратите нас
Опоравак писца Захара Прилепина на којег је био покушан атентат почетком маја, трајаће најмање шест месеци, саопштила је његова прес служба. Након опоравка планира да се врати у зону специјалне војне операције у Украјини.
„Упркос свему што се догодило, Захар Прилепин поново планира да се врати на фронт након опоравка, за који ће бити потребно најмање шест месеци“, саопштила је прес служба писца. Захар Прилепин је потписао уговор са Националном гардом и отишао у ратну зону почетком 2023. године.
Прошлог викенда Прилепинов аутомобил је дигнут у ваздух на ауто-путу у Нижегородској области. У експлозији је погинуо возач аутомобила, а Прилепин је рањен. Писац је хоспитализован са преломима и потресом мозга.
Прилепинова прес служба јавила је да је од последица експлозије погинуо Александар Шубин, припадник батаљона „Оплот“ Руске гарде. Полиција је након тога привела мушкарца умешаног у дизање аутомобила у ваздух. Истражни комитет Русије покренуо је кривични поступак према члану терористички напад.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала