ДРУШТВО

Прстохват соли у јутарњој кафи: Убија опорост и открива нове укусе

Јутарња кафа за почетак дана скоро да је обавезна, а укуси су различити. Неко у кафу додаје млеко, неко шећер или оба, а постоје и љубитељи кафе који у кафу додају со.
Sputnik
Како би се ублажио опор усус кафе, предлози неких људи су да се уместо шећера у јутарњу кафу дода прстохват соли.
Иако је идеја помало необична, постоје научна истраживања која су се бавила ефектима додавања соли у кафу. Со је богата натријум -хлоридом који „убија“ опор укус кафе. А када ти укуси нестану могу да се осете и дођу до изражаја друге ароме кафе.
У истраживањима која су објављена још 1995. године наведено је да со потискује горки укус кафе. Тако је у Вијетнаму додавање соли у кафу сасвим уобичајено. И припадници америчке морнарице су током Другог светског рата пили слану кафу, пренео је РТС.
ДРУШТВО
У кафи има нешто посебно што утиче на наше расположење – постоји више теорија
ДРУШТВО
Јутарња кафа прави више штете него користи
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА
Кафа може да продужи живот
Коментар