СВЕТ

Бугарски експерт: Можда ће Ф-16 полетети из Бугарске ка Украјини

Парламентарне бугарске странке ће ипак успети да формирају регуларну владу упркос недавном скандалу у вези са другом по величини политичком силом „Настављамо промене“, сматра бугарски социолог Иво Христов.
Sputnik
Он је на тај начин коментарисао објављени запис са заседања Националног савета партије на коме је њен копредседник Асен Васиљев рекао да су амбасаде одобриле нове шефове специјалних служби.
Бугарски социолог верује да ће таква влада бити формирана због тога што се на бугарске политичаре на овај начин врши снажан спољни притисак. Влада ће на себе преузети задатак да спроведе улогу која је додељена земљи: да буде услужна територија у могућем рату. Он је претпоставио да би територија Бугарске могла бити аеродром за америчке ловце Ф-16, који би могли бити испоручени Украјини.

„Бугарска је, у ствари, важна карика у рату између Запада и Русије и то је разлог што ће територија бити под потпуном контролом - економском, политичком, идеолошком, војном и информационом. И, наравно, цивилизацијском у сваком смислу. То може бити било која улога Бугарске у могућем рату, од логистичке до директоног учешћа“, додао је Христов.

Закључио је да се сада разматра испоруке авиона Ф-16 Украјини и питање је само одакле ће они полетети.
СВЕТ
Бугарски новинар: Кандидат на место министра одбране гура Бугарску у рат
Коментар