- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бугарски новинар: Кандидат на место министра одбране гура Бугарску у рат

CC0 / Pixabay / Зграда бугарског парламента
Зграда бугарског парламента - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2023
Пратите нас
Кандидат на место министра одбране, кога је предложила коалиција „Настављамо промене“ и „Демократска Бугарска“, гура Бугарску у рат, изјавио је бугарски новинар и посланик у парламенту испред Социјалистичке партије Александар Симов.
Тодор Тагарев је 2013. године већ био на овој позицији у техничкој влади Марина Рајкова. Након почетка сукоба у Украјини, он је предложио да се Украјини предају бугарски тенкови и авијација и жалио се на то да власти у Бугарској нису од поверења и да не могу да сачувају тајне НАТО-а. Прошлог пролећа је рекао да жали што руски есперти из МиГ-а и даље имају приступ ваздухопловној бази „Граф Игњатијево“.
„Нама је потребна гаранција од 110 одсто, да ни један Рус тамо више неће доћи“, рекао је он.
Симов је навео да је Тагарев „амерички јастреб“ кога су неколико година припремали за улогу која му је намењена.
„Имам утисак да је то политичка хистерија, јастреб који се не разуме у ову област. То ће бити апокалипса за бугарско Министарство одбране ако га он буде водио“, истакао је Симов телевизији „Бугарска 24“.
Подсетио је да је Тагарев могао да буде министар одбране још 2022. године, али парламент није подржао његову кандидатуру.
„Сада су дочекали добар моменат да га поново поставе, али то значи само једно: да ће цена тога бити рат. Почећемо да дајемо још више оружја Украјини, не бих се изненадио ако будемо још активнији у том правцу. Искрено, то је све оно што бугарски народ не жели. Опасно је када је такав човек на челу Министарства одбране. Нека поставе евроатлантисту, али нека то буде човек који може да саслуша аргументе“, закључио је Симов.
Бугарска застава, Софија - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2023
СВЕТ
Бугарски новинар: Демонстранти бацили боју на зграду Европског представништва -отпор вазалству
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала