- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бугарски експерт: Можда ће Ф-16 полетети из Бугарске ка Украјини

© AFP 2023 / PETRAS MALUKASАвиони Ф-16
Авиони Ф-16 - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2023
Пратите нас
Парламентарне бугарске странке ће ипак успети да формирају регуларну владу упркос недавном скандалу у вези са другом по величини политичком силом „Настављамо промене“, сматра бугарски социолог Иво Христов.
Он је на тај начин коментарисао објављени запис са заседања Националног савета партије на коме је њен копредседник Асен Васиљев рекао да су амбасаде одобриле нове шефове специјалних служби.
Бугарски социолог верује да ће таква влада бити формирана због тога што се на бугарске политичаре на овај начин врши снажан спољни притисак. Влада ће на себе преузети задатак да спроведе улогу која је додељена земљи: да буде услужна територија у могућем рату. Он је претпоставио да би територија Бугарске могла бити аеродром за америчке ловце Ф-16, који би могли бити испоручени Украјини.

„Бугарска је, у ствари, важна карика у рату између Запада и Русије и то је разлог што ће територија бити под потпуном контролом - економском, политичком, идеолошком, војном и информационом. И, наравно, цивилизацијском у сваком смислу. То може бити било која улога Бугарске у могућем рату, од логистичке до директоног учешћа“, додао је Христов.

Закључио је да се сада разматра испоруке авиона Ф-16 Украјини и питање је само одакле ће они полетети.
Зграда бугарског парламента - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2023
СВЕТ
Бугарски новинар: Кандидат на место министра одбране гура Бугарску у рат
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала