СПОРТ

Србија и Звезда су чекали 14 година – појавио се Страхиња

Талентовани дефанзивац Црвене звезде Страхиња Ераковић постигао је водећи гол за Србију у Бечу у пријатељском мечу са Јорданом (3:2), и био је то први погодак после 14 година једног играча Звезде за национални тим.
Sputnik
Јасно је да се то односи на чињеницу да је стрелац поготка у тренутку када је постигао гол за Србију актуелни фудбалер Црвене звезде.
Пре Ераковића који је мрежу Јордана затресао у шестом минута после прекида који је извео Урош Рачић, стрелац за Орлове био је бивши капитен црвено-белих Ненад Милијаш, а било је то давне 2009. године против Аустрије.
Тако је прекинут невероватан низ, дуг чак 14 година.
У питању је био меч квалификација за одлазак на Светско првенство у Јужној Африци, што су на крају изабраници тадашњег селектора Радомира Антића и остварили.
Србија је повела у Бечу против далеко слабијег ривала, да би у другом полувремену уследио шок и тотални преокрет, с обзиром на то да је Јордан успео да поведе 2:1.
Тада је на сцену ступио резервиста и двоструки стрелац Дејан Јовељић који је обезбедио тријумф Србији пред пут за Разград, где наш национални тим 20. јуна очекује квалификациони меч са Бугарском за одлазак на Европско првенство 2024. године у Немачкој.
СПОРТ
Последњи фудбалски витез и први који је рекао „не“ арапским парама
СПОРТ
Ултиматум Бугара – Крстајићу се дрма клупа пред Србију
Коментар