- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јовељић једини и велики „добитак“ Србије из Беча

© AFP 2023 / PATRICK T. FALLONДејан Јовељић
Дејан Јовељић - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2023
Пратите нас
Фудбалери Србије надиграли су Јордан са 3:2 у пријатељској утакмици која се играла у Бечу, а два гола за преокрет постигао је Дејан Јовељић. Може се рећи да је партија младог нападача била можда и једина светла тачка, поред резултата.
Србији је претио пораз од Јордана који је све само не светска фудбалска велесила, могли су Орлови да прођу као боси по трњу, али Јовељић је са два гола све то спречио и сачувао миран сан пред наставак квалификација за Европско првенство.
Србија је повела у 7. минуту преко Страхиње Ераковића, али је Јордан у другом полувремену головима Ел Мардија и Ел Тамарија дошао до шокантног преокрета и предности у 67. минуту.
Ипак, Јовељић је головима у 83. и 88. минуту меча решио дуел и значајно се доказао селектору Драгану Стојковићу Пиксију.
Иначе, овај дуел у Бечу био је интересантан из угла нападача Орлова. Пикси није могао да рачуна на Александра Митровића, Душана Влаховића и Луку Јовића, тако да су шансу да се докажу добили Ђорђе Јовановић и Дејан Јовељић.
Дејан Јовељић - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2023
СПОРТ
Јовељић за Спутњик: „Најбољи сам фудбалер-шахиста на свету, једва чекам да играм против Дончића“
Јовановић је играо у првој постави, Јовељић је ушао у другом полувремену и показао да је увек спреман да да шах-мат противнику, јер је познат и по томе што је најбољи шахиста-професионални фудбалер на свету.

Маестрални Јовељић стартер у Бугарској

Ни селектор Стојковић није штедео речи хвале за младог шпица. Заправо, најавио је да ће популарни Јовеља бити у првој постави против Бугарске 20. јуна у квалификацијама за Европско првенство.
„Нешто што смо очекивали, добар амбијент, лепа утакмица, преокрети и маестралан Јовељић. Да ли то значи да ће бити стартер у Бугарској? Да. Ми смо поделили минуте, измене у наставку су донеле потребну пас игру, добили смо мирноћу, контролу и чини се да смо погодили. Оног момента када смо одлучили да добијемо утакмицу, ми смо победили. Играчи нису хтели да се помире са чињеницом да изгубе утакмице, показали су карактер, нису желели да прихвате пораз и квалитет је дошао до изражаја. Јовељић? Види се да је у такмичарској форми, има феноменалан осећај за гол, поготово када лопте долазе са стране, трећи гол је заиста маестрала у стилу највећих голгетера данашњице“, рекао је Стојковић.
Дакле, може се рећи да су Јовановић и Јовељић на утакмици против Јордана били на некој врсти аудиције, те да је бивши фудбалер Звезде апсолутно положио, а посебно је други гол главом био импресиван.
Сада следи оно много важније - дуел против Бугарске.
„Све ово је за нас додатно самопоуздање за оно што нас очекује у Бугарској. Навијачима хвала, били су феноменални, заслужили су ову победу. Ову страницу затварамо и окрећемо се Бугарској. Гледаћемо њихов меч против Литваније, али фокус је сад на Бугарима. У Разграду ће изаћи најјачи састав“, закључио је селектор Стојковић.
Знамо већ ко ће бити у шпицу.

Врхунски менталитет

Дејан Јовељић је показао да поседује сјајан њух за гол и у дресу Лос Анђелес Галаксија, али ево и у дресу Орлова. Селектор је упутио јако лепе речи за њега, а оваквом партијом је зарадио и нове минуте и нову шансу да се докаже у дресу са националним грбом.
Неко ће рећи да би Јовељић могао да буде и мало корпулентнији за позицију деветке, али очигледно да се и овако одлично сналази.
Једна од његових највећих предности је окретност, осећај за гол, али и менталитет. Чак је и у разговору за Спутњик рекао да му шах помаже са тог психолошког аспекта у фудбалу.

Видело се то у минутима пошто је промашио велику шансу на асистенцију Сергеја Милинковића-Савића. Није дозволио да му се увуче црв сумње у главу, већ је наставио да ради оно што најбоље зна. И постигао је после тога два гола.

Када се на све то дода велика љубав према земљи и репрезентацији. Онда је морало да испадне добро.
Можда су ово само прва два гола у серији многих које ће Јовељић дати за Србију.
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 16.06.2023
СПОРТ
Јовељић спасао Србију непријатног изненађења у Бечу!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала