- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ултиматум Бугара – Крстајићу се дрма клупа пред Србију

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Уђи у базу фотографијаМладен Крстајић
Младен Крстајић  - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2023
Пратите нас
Младен Крстајић селектор Бугарске нашао се под великим притиском и могао би да добије отказ пре меча са Србијом који је заказан за 20. јун у Разграду. Наиме, према писању бугарских медија, у случају да не победи Литванију, њему је спремна замена.
Портал „Topsport.bg“ објавио је текст у којем наводи да је спремна замена Младену Крстајићу на клупи Бугарске у случају да његова селекција не освоји три бода на гостовању у Каунасу. Ни реми не би био по мери, у том случају повратник Георги Иванов ускочио би као прелазно решење.
Поменути портал наводи да ће популарни Гонзо сасвим сигурно седети на клупи Бугарске против Србије за три дана у случају да Крстајић не испуни очекивања.
Крстајић је очајно стартовао са Бугарима и у два уводна меча на старту квалификација за Европско првенство изгубио је у оба наврата. Прво од Мађарске с убедљивих 3:0 у гостима, а затим је уследило разочарање и пораз од Црне Горе на свом терену.
Сада у Разград стиже фаворизована Србија, коју је својевремено Крстајић водио на Мундијалу у Русији 2018. године.
Ипак, према информацијама и тврдњи портала „Topsort.bg“ лако може да се деси да Бугари промене селектора до тог меча и да врате Георгија Иванова ког је Крстајић наследио, а који тренутно ради као технички директор у Фудбалском савезу Бугарске.
Ултиматум је стављен из више разлога, пошто Бугари имају велике амбиције што су најавили на старту квалификација кроз речи председник ФС Бугарске Борислава Михајлова, после чега су уследили лоши резултати на челу са бившим дефанзивцем Партизана ком је поверена улога селектора.
Двобој Литваније и Бугарске, два дављеника у Групи Г, могао би да буде пресудан за оног ко изгуби, с обзиром на то да ће практично већ после три кола квалификација остати без шанси за пласман на Европско првенство у Немачкој 2024. године.
Да ли ће Крстајић бити на клупи Бугарске у Разграду за меч са Србијом 20. јуна, биће познато већ око 17 часова ове суботе, с обзиром на то да меч са Литванијом стартује од 15 сати.
Подсетимо, Србија је у петак увече у Бечу одиграла пријатељски меч са Јорданом, и на крају је после преокрета славила против далеко слабијег ривала головима Дејана Јовељића.
Дејан Јовељић - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2023
СПОРТ
Јовељић једини и велики „добитак“ Србије из Беча
Навијачи Румунија - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2023
СПОРТ
Румуни поручили у Приштини: „Косово је Србија“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала